Petit Chinois

de mirela0911 in Prajituri, 31 Mar 2015 | 4689 vizualizari

 

Aceasta reteta este printre primele scrise intr-un caiet, imediat dupa ce am descoperit bucatarasul. Este un desert tare bun si ii multumesc Sylviei pentru reteta! >:D

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g unt/margarina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Pt. crema:

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg faina
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit Chinois:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 75 ml lapte, 1 lgt. zahar si 1 lg faina. Se amesteca toate in laptele caldut si se lasa sa dospeasca pentru cca 15 minute. Intr-un vas se cerne faina, se adauga zaharul, praful de sare, ouale batute, untul taiat bucati, coaja de portocale, maiaua si restul de lapte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Daca mai este cazul se adauga faina atat cat este necesar. Se lasa aluatul la dospit timp de o ora.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se subtiaza cu laptele rece apoi se pune la foc mic pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand se obtine consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se adauga stafidele cat este inca fierbinte. Se lasa la racit, timp in care mai amestecam pentru a se raci uniform si fara cocoloase.

Se intinde aluatul in foaie subtire de jumatate de centimetru, in forma dreptunghiulara. Se unge foaia cu crema, se rade deasupra coaja la o portocala si apoi cu grija se ruleaza foaia. Se taie bucati de 1-2 cm cu un cutit foarte bine ascutit si se aseaza feliile ridicate intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Se coc la 225 de grade timp de 25-30 de minute. pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt bune atat calde cat si reci, presarate deasupra cu zahar pudra vanilinat.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit Chinois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

03.04.2015, 10:40

Vă mulțumesc!

retete bune 1

09.04.2015, 09:15

am sa incerc si eu ,cu siguranta!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Petit chinois